A Toyota észak-amerikai képviselete azzal vádolja egy kirúgott, korábban az informatikán dolgozó alkalmazottját, hogy az üzleti titkokat képező információkat lopott el tőle. Az történt, hogy az indiai származású Ibrahimshah Shahulhameed miután augusztus 23-án megkapta felmondólevelét, hazament, és még mindig élő jelszavával bejelentkezett az egyik Toyota weboldalra.

Nagyjából éjfélkor csatlakozott fel a www.toyotasupplier.com weboldal informatikai rendszerére, és egészen reggel 6-ig titkos – még be sem mutatott autók alkatrészeinek tervrajza, satöbbi – dokumentumokat töltött le otthoni számítógépére. A Toyota állítása szerint ha ezek az információk a vetélytársakhoz vagy nyilvánosságra kerülnek, az létrehozhatatlan károkat okoz a cégnek, ezért azt kérték a Kentucky bíróságtól, korlátozza a kirúgott alkalmazott mozgásszabadságát, azaz ne hagyhassa el az Egyesült Államokat az indiai férfi – aki az autógyár beadványa szerint már közel állt ahhoz, hogy hazautazzon Ázsiába. Az információlopáson kívül 13 programot is módosított a gyanúsított, egyelőre azon dolgoznak a Toyota informatikusai, hogy helyreállítsák a weboldal működését, majd ezt követően tudják csak pontosan felmérni az okozott kárt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!