A németországi Hagen rendőrsége tette közzé az alábbi felvételt azzal a szándékkal, hogy elrettentő példát mutasson a motorkerékpárosoknak: így nem szabad közlekedni, vagy csúnya vége lesz a dolognak. A felvételt készítő fiatalember például még augusztus közepén szenvedett balesetet, és mostanra épült fel sérüléseiből.

A felvétel készítésének idején még friss jogosítványosként ült a motorkerékpárján, de amit művel, azt nem lehet csak a tapasztalatlanság számlájára írni. Kilencvennel megy lakott területen belül, áthajt a piros lámpán, majd az útépítésnél, ahol 30 km/h-ra van korlátozva a sebesség, 120-szal hajt. Ekkor egy úthullám lesz a veszte, amely kikapja a kezéből a kormányt, és hatalmasat bukik. Súlyos sérüléseket szenvedett az esés során, a kórházban lábadozás közben a rendőrök elbeszélgettek vele, belátta, hogy nem volt helyes, amit művelt, és hozzájárult a felvétel közreadásához. Persze ez nem mentesíti a büntetés alól, jelentős összegű pénzbírságot is kell majd fizetnie – és minderre saját maga szolgáltatta a bizonyítékot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!