Manapság rengeteg régi motorkerékpár-márkát támasztanak fel, a Brough-val kapcsolatban a legnagyobb meglepetés, hogy benzinmotorral tér majd vissza, nem valamilyen elektromos járművet fejlesztő vállalkozás próbál magának márkanév-vásárlással múltat teremteni.

Az 57 éves Mark Upham vásárolta meg a Brough márka jogait, és nemsokára már meg is indul a motorkerékpárok sorozatgyártása. Meglehetősen kis szériáról beszélünk, évi 300 példány legyártása a cél, ennek megfelelően a megcélzott vételár is magas, 50 000 font (19,8 millió Ft) az egyedi kérések teljesítése nélkül.

Az új modell a Brough Superior márka utolsó, SS100-as gépének a nevét örökli meg, de teljesen új fejlesztés. Alumínium, magnézium és titániumból készül a váz, a hajtásról egy 1,0 literes, beállítástól (a vevő kérésétől) függően 100-140 lóerős V2-es gondoskodik. Jövőre lesz a Brough Superior SS100-as bemutatásának 90. évfordulója, ekkor indul majd a forgalmazás, Upham úr szerint már több tucatnyira kapott is megrendelést.

A korábban Ducati és Triumph motorkerékpárok forgalmazásával foglalkozó brit üzletember egyébként Toulouse-ban valósította meg a sorozatgyártást, ahol Európából és Kínából vásárolt alkatrészekből rakják össze a modern Brough Superior SS100-asokat. Számításai szerint hosszú távú befektetés a motorkerékpár-márka feltámasztása, leghamarabb három év múlva termel majd profitot a cég.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!