Nagy melegben rendezték meg a World Superbike VB futamát Brno-ban, ahol a Team Toth Hungary színeiben a Next Generation Hungary fiatal tehetsége, Chrobák János a 26. rajkockából várta a rajtot a Supersport 600-as kategóriában.

A 18 körös verseny rajtját tikkasztó melegben várták a pilóták, Jani a 26. helyről, egész jól indult. Az első kanyarban a belső íven sikerült fordulnia, aztán a balos kanyarban kívülre került. A következő kanyarnál az volt a terv, hogy mivel a balosban gyorsabb volt, itt majd jó pár embert megelőz a két kanyar között. Viszont a féktávon a bolyban az egyik versenyző elmérte a féktávot, és kiütött a mezőny közepén egy másikat. Jani, mivel kívül volt, látta, hogy közeledik felé a két bukfencező motor, de nem sikerült elmenekülnie, az egyik eltalálta a motorja hátulját. Az ütéstől a motorja felegyenesedett és kiszaladt a sóderágyba, ott pedig elesett. Szerencsére sem a motornak, sem Janinak nem lett nagyobb baja, így visszaült és ment tovább. Néhány kör után sikerült is megelőznie három versenyzőt, nagyon nagy hátrányt dolgozva le. Szépen zárkózott föl, amikor 3 körrel a vége előtt egy nagyobb bukás miatt leintették a futamot. Így Jani a 22. helyen végzett élete első Supersport 600-as VB futamán.

Chrobák János: „Nagyon sajnáltam, amikor nekem jött a motor, ott tudtam, hogy ez a futam elment. Nem így terveztem az első VB futamomat. De szerencsére épségben megyek haza, javítottam ismét a saját időmön, és célba értem egy nagy hajrával. Ha az időket összevetem, és nem ütik ki alólam a motort, akkor a középmezőnyben végezhettem volna.”