Noha az MV Augusta épp viharos időket él át, a hírek szerint nem úgy alakul a partnersége a 25 %-os tulajdonrészt birtokló Mercedes-AMG-vel, ahogy azt eltervezték, és épp azon dolgoznak, hogy új befektetőt találjanak, közben azért sikerült egy szó szerint brutális megjelenésű motorkerékpárt építeniük.

Az MV Augusta egy Brutale 800-as motorkerékpárt biztosított, a Pirelli abroncsgyártó a legújabb Rosso III-as abroncsait adta, a kettő ötvözéséből pedig némi extra grafikával készült el a Diablo Brutale 800-as. Pirosra festett oldalfalat kaptak az abroncsok, a tank oldalán apró villám, a tetején piros díszcsíkok jelentek meg. Utóbbi a sárvédőkön is megjelenik.

A Pirelli egyébként azt mondja a Rosso III-as motorkerékpár-abroncsról, hogy száraz és nedves aszfalton is jó tapadást biztosít, hosszú az élettartama. Az MV Augusta Diablo Brutale 800-asnál elöl 120/70 ZR17 M/C (58W) TL, hátul 180/55 ZR17 M/C (73W) TL méretben alkalmazták ezeket. A 798 köbcentis, hengerenként négyszelepes soros háromhengeres blokk 116 LE (11 500/perc) és 83 Nm (7600/perc) teljesítményű.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!