Még folyik a nyomozás, hogy ki is a hibás az Alexander Zatonski úton történt balesetben, amely során egy autós a korlátnak lökött egy motorkerékpárost, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A Mazda3 ezután lassított, majd elhajtott a helyszínről.

A videofelvétel segítségével sikerült azonosítani az autót és vezetőjét, akit egyelőre csak cserbenhagyás miatt tartóztattak le. A felvételen nem látszik, mi előzte meg az ütközést, azaz az autó nem vette észre a motorkerékpárost, vagy utóbbi előzte szabálytalanul a két, egymás melletti sávban haladó autót. Az biztos, hogy az autós nem használta az irányjelzőt a sávváltásnál. A végső ítélettel meg kell várni a nyomozás lezárását. Egyébként dicséretes, hogy két perc elteltével már volt rendőr a helyszínen, aki el is kérte a felvételt az autóstól.

A balesetet szenvedett motorkerékpárosokhoz egyébként még a mentősök is csak nagyon óvatosan nyúlnak, hiszen a zárt bukósisak rossz kezelése akár súlyos sérüléseket is okozhat az áldozatnak. Nem csoda, hogy a sérültek ellátása terén kevésbé rutinos autósok és rendőr nem nagyon nyúl a földön fekvő motoroshoz. Pont az ilyen esetek megkönnyítésére fejlesztette ki a Voztec cég egyedi bukóját, amelynek sorozatgyártása még mindig nem kezdődött el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!