A GEN tanulmány-sorozat 5. és 6. tagját egyszerre mutatta meg a Yamaha, mivel mindkettőnek ugyanaz a célja: a lassabb haladásra való rászoktatás, amelynek következtében a sofőr többet érzékel környezetéből, és a többi társával is könnyebben tud kapcsolatot tartani.

A 05GEN egy villanymotoros hajtással kiegészített pedálos háromkerekű, amely a Tricity-hez hasonló első futóművel rendelkezik. Elméletileg azért kapta a félig-meddig tetőnek is beillő első szélvédőt, hogy ne kelljen esőruhát használni a nyeregben, de ezt a feladatot nem képes teljesen ellátni, hiszen oldalra és hátrafelé teljesen nyitott.

A 06GEN egy guruló veranda, ahol félkörben foglalnak helyet az utasok, akik menet közben egymással vagy a járókelőkkel is beszélgethetnek. Az építészetben is használt anyagokból készült az utastér burkolata – fa, bőr és fém –, a hajtás villanymotoros. A két különc járművet az Omishima szigetén lévő Toyo Ito Építészeti Múzeumban állítják ki, ez a létesítmény a természet, az építészet és a társadalom viszonyát vizsgálja.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!