Becslések szerint nagyjából tucatnyi motorkerékpár maradt meg a Harley-Davidson kezdeti éveiből, ezek közé tartozik a Mecum árverési ház által januárban, Las Vegasban elárverezett 1908-as Strap Tank – a név a benzin- és olajtartályt a vázhoz rögzítő szalagokról származik.

1905-ben kezdett motorkerékpárokat gyártani William S. Harley és Arthur Davidson, 5 gépet szereltek össze egy fészerben, 1906-ban nyílt meg a Chestnut Streeten felépített gyártóműhely – a mai napig itt van a cég központja, az utat idő közben Juneau Avenue-re nevezték át –, ahol 50 motorkerékpárt raktak össze. A Strap Tank modellekről van szó, amelyekből 1907-ben már 150 darabot, 1908-ban már 450-et készítettek – utóbbiak közül származik a most értékesített példány.

A motorkerékpárt David Uihlein 1941-ben találta meg egy Milwaukee pajtában, majd 66 éven keresztül megtartotta azt. Az évek során részlegesen felújították, Paul Freehill úgy végezte el a munkát, hogy közben a tankot, az ülést, a kerekeket, a szíjhajtást és a kipufogó hangtompító dobot megtartotta eredeti állapotában. A gép a 2241-es számú motorblokkot és az 1049-es számú karburátort kapta gyárilag, ezek tökéletesen működnek ma, 115 évvel később is. A Harley-Davidson Strap Tank ritkasága, részben megőrzött állapota miatt valakinek 935 000 dollárt (332 millió Ft) ért meg, így ez lett a legdrágább, árverésen értékesített motorkerékpár.