Közeledik már a The Walking Dead képregény-sorozat 100. kiadása, amelyet a július 12-15 között megrendezésre kerülő Comb-Con kiállításon mutatnak be. Ebből az alkalomból a Hyundai elkészíti a történetben szereplő autót életnagyságban, egy mindenféle kaszabolásra alkalmas eszközzel felszerelt Elantra Coupét.

A képregény rajzolója, Robert Kirkman alkotta meg a tervet, amelyet aztán a Design Craft csapata valósított meg. Az alkotásnak hivatalos neve is van, mégpedig: Hyundai Zombie Survival Machine, azaz Hyundai Zombi Túlélő Készülék. Az elején van egy tolólap, amellyel a zombik sorfalán lehet áttörni, az ablakokat rács védi, az utasülés fölött található tetőkivágáson kiállva lehet lövöldözni a támadókra – ez akár aktív balesetmegelőzési funkciónak is elmegy.

A másik, a Comic-Con kiállításra készített autó már sokkal hétköznapibb, egy Hyundai Elantra GT (az i30-asnak megfelelő ötajtós változat) teljes fólia-dekorral. A téma ez esetben is a The Walking Dead 100. kiadása, aminek a borítóját húzták rá a karosszériára, azaz zombikkal van tele az autó. Ezt az Elantra Coupéval ellentétben meg is lehet nyerni, méghozzá a Hyundai Élőhalott sorshúzáson.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!