Miután az Audi lemondott arról, hogy sorozatban gyártja az R8 e-tron szuperautót (azért tesztelési célból készül pár példány), a Mercedes SLS AMG Electric Drive maradt az egyetlen akkumulátoros-elektromos szuperautó. Összesen hat hajtómotor biztosítja a 704 lóerő/1000 Nm csúcsteljesítményt az autónál, amely most kapott egy mostohatestvért.

A Cigarette Racing elnevezésű hajógyártó elkészítette a Cigarette AMG Electric Drive Concept elnevezésű motorcsónakot, amelyet a Miami Nemzetközi Hajókiállításon mutattak be. A hajtásához az autó technikáját használják, így az AMG mérnökei is részt vettek az építésben.

Két autó-hajtásláncot építettek a hajó hátuljába, az energiát négy darab akkumulátor-csomag szolgáltatja – van két darab 22 kW teljesítményű, belső égésű motorral hajtott generátor a fedélzeten. A hajó csúcsteljesítménye 2220 lóerő, a maximális nyomaték 3000 Nm, a végsebesség pedig 160 km/óra. A 38 láb hosszú hajótest nagy részét a Mercedes SLS AMG Electric Drive tanulmányon is használt „AMG Electricbeam Mango” elnevezésű festékkel borították.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!