Pár évvel ezelőtt állami támogatással elindult egy hatalmas beruházás a Nürburgringen, az élménypark mellett szállodák és konferencia központok építésére is jelentős állami támogatásokat biztosítottak a magántulajdonban lévő, Nürburgring Automotive GmbH nevű cégnek, azzal a céllal, hogy a versenypálya egész évben vonzza a látogatókat, ne csak tavasszal és nyáron.

A beruházások ugyan elkezdődtek, de a határidőket nem igen tudták tartani, az állami támogatásokat meg a gyanú szerint nem a fejlesztésekre, hanem saját működésére használta fel a magáncég, ezzel kapcsolatban a hűtlen kezelés gyanúja is felmerült, azaz a két fő tulajdonos pénzt vett ki a vállalkozásból jogtalanul.

A látogatószámok nem emelkedtek, a Nürburgring Automotive GmbH több munkavállalót is elbocsájtott, és ultimátumot intézett az államnak: vagy adjanak még több pénzt, vagy még több embert rúgnak ki. A tartományi kormányzat nem hagyta magát megzsarolni, a magáncég sokakat elbocsájtott, ezért most felmondták az üzemeltetési szerződést. A lépés azt is jelenti, hogy a 2013-as Formula 1-es futamra érvényes szerződés is hatályát veszti, újra kell azt tárgyalni. Az előrejelzések szerint a bírósági eljárás – jogorvoslatok, elszámoltatás – legalább 18 hónapig fog húzódni. Jelen állás szerint nem tudni, ez idő alatt tovább üzemel-e a sokak által látogatott, és az autógyárak által tesztelésre is használt versenypálya.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!