Először még 2006-ban jelent meg Magyarországon az AAA Auto, amely aztán a válság miatt szüneteltette működését. Most, hogy a gazdasági környezet javul, újra megnyitották fóti telephelyüket, és ha minden a terveik szerint alakul, egy éven belül a legnagyobb, hazai használtautó kereskedelmi céggé növik ki magukat. A korábban meglévő hálózatot szeretnék újraépíteni, illetve kiegészíteni két új telephellyel Győrben és Kecskeméten.

Noha korábban az interneten rengeteg kritikát lehetett olvasni az AAA Auto-val kapcsolatban, valamit biztos jól csinálnak, ha rövid idő alatt összeszedtek több mint félezer használ autót, amelyeket a Fóton kínálnak eladásra. Ez csak a kezdeti mennyiség, a tervek szerint mintegy 1000 autós állandó készletet szeretnének itt fenntartani. Az AAA Auto tavaly 56 683 autót értékesített, idén a magyar piac visszatértének köszönhetően már 62 000 autó értékesítése a cél, ami már nagyjából a válság előtti teljesítményt jelenti.

Februárban kezdte meg működését a fóti telephely, hiszen fel akarták tölteni a készletet a tényleges indulás előtt; a tesztidőszakban már 279 autót értékesítettek. Nem engedtek a szigorú minőségi elvárásaikból, a felvásárlás során elvégzett műszaki átvizsgálás során talált hibák és az esetleges jogi problémák miatt a járművek mintegy kétharmadánál elállnak a vásárlástól. Szükség van erre, hiszen az eladott autókra egy év garanciát vállal az AAA Auto.

A vásárlók három finanszírozó kínálatából választhatják ki a nekik leginkább tetsző konstrukciót, ha nem egy összegben szeretnék kifizetni a vételárat, biztosítás kötésére és akár az okmányirodai ügyintézést is vállalják. Az AAA Auto weboldalán nem csak a magyar, de a cseh és szlovák hálózat kínálatát is meg lehet találni, ezeknek az autóknak a honosítását is vállalják. Érdemes azonban alaposan odafigyelni arra, pontosan milyen használtat választunk ki, például Opel Campo hiányában Bentley Continental GTC-t próbál nekünk ajánlani a weboldal, ami nem feltétlenül egy kategória…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!