Egykor kifejezetten azzal a céllal készítették el a Checker autókat, hogy azok minimális karbantartással képesek legyenek nagy futásteljesítményre. Ennek megfelelően a taxisok is előszeretettel választották a meglehetősen ormótlan kinézetű járműveket munkaeszköznek, és noha a Checker Motor Corporation még 1982-ben leállt az autógyártással, New Yorkban még a kilencvenes évek elején is használták azokat személyszállításra.

A Checker-alapító Morris Markin barátjának, Steven Contario-nak egyik vállalkozása az utóbbi években a megszűnt márka alkatrészellátásával és autók felújításával foglalkozott, most pedig úgy döntött, hogy feltámasztja a márkát, mégpedig a Marathon modell egy új és egy régi változatával. Régen is kedveltek voltak a különösen hosszú, akár 6-8 utastér ajtóval rendelkező limuzinok és kombik, az Aerobus gyűjtőnéven készített autók közül a hatajtós lépcsős hátú tér vissza A888 néven, 12 személyes utastérrel.

A másik feltámasztott Checker teljesen új konstrukció, egy személyautó alapú pickup lesz, amelynél a karosszéria hátsó részét műanyagból készítik. Közös vonás, hogy mindkét autónál teljesen LED-es világítást, digitális műszeregységet használnak majd, és alapáron a GM által készített small-block V8-ast építenek be a motortérbe, de az eredeti alvázon annyi változtatást végrehajtanak, hogy másféle – turbódízel, hibrid hajtás – hajtásláncnak is bőven lesz hely. 2018-tól lesznek megvásárolhatóak az új Checker modellek, mindkettőből 100-100 példány legyártásával számolnak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!