Joey Ruiternek elege lett abból, hogy manapság már minden autó tele van mindenféle felesleges dologgal, nem csak soha nem használt extrákról van szó, de például manapság sok esetben már nem látni az erőforrást sem – akkor meg minek lehet egyáltalán felnyitni a motortér-tetőt?

Ezen kívül művész kihívásnak tekintette azt is, hogy megtanulja az autóépítés szabályait/módszereit. És mindezt az alapoktól kezdte, a Reboot Buggy elnevezésű alkotás az automobilok hajnalát idézi, amikor a belső égésű motorral hajtott járművek épp csak a rúdtól és lovaktól megszabadított kocsik voltak.

Ennek megfelelően az utastér csak egy nyitott doboz, ami komoly kihívások elé tudja állítani az utasokat. A jármű hajtásáról ugyanis egy 6,2 literes GM small-block gondoskodik, aminek 470 lóerő a teljesítménye. 40 inch átmérőjű terepjáró-kerekek és extra hosszú rugóutak gondoskodnak a megfelelő mozgékonyságról, ha ez nem lenne elég, van egy 5 tonnás csörlője is a Reboot Buggynak. A végére egy rossz hír: noha működőképes járműről van szó, az csak egy művészeti alkotás, Joey Ruiter nem tervezi a sorozatgyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!