Jövőre dobják majd piacra az aktuális Dodge Viper ACR (American Club Racing) változatát, amelyről azonban már most elárulták, hogy nem kap növelt teljesítményű erőforrást. Az ok prózai: manapság a Fiat diktál Detroitban, és az olaszok nem akarják, hogy a Ferrari F12berlinettánál jobb tömeg/teljesítmény aránnyal bírjon az amerikai kupé. Elég volt már egy égés is…

Ezt pedig úgy oldották meg az aktuális Dodge Vipernél, hogy pontosan azt a tömeg/teljesítmény arányt tudja, mint a Ferrari F12berlinetta, és ez nem változhat az ACR esetén sem. E ez nem jelenti azt, hogy nem lesz gyorsabb az autó, ami nagyobb fékeket, állítható lengéscsillapítókat, aerodinamikai csomagot, merevebb rugókat és stabilizátorokat kap, és alacsonyabb hasmagasságot. Meg felár ellenében törlik a légkondit és egyéb felesleges extrákat, ami pár tíz kg-os tömegcsökkenést is eredményez majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!