Először a 2014-es Sao Paoloi Autószalonon mutatta meg a Nissan a kompakt szabadidő-autóját, amelyet múlt héten egy Rio de Janeiro-i strandon állított ki. Az Olimpia egyik szponzoraként a japán gyártó a Kicks nevű autót fogja lépten-nyomon hirdetni, turisták százezrei ismerhetik majd meg az autót a piaci bevezetés előtt.

A hivatalos menetrend szerint augusztusban indul majd a forgalmazás Brazíliában, ahol helyi gyártásból látják el a piacot és Dél-Amerikát, az összesen 80 országban forgalmazott autók többségét pedig Mexikóban készítik, ahonnan Amerikán kívülre is exportálják majd. Könnyen lehet, hogy hozzánk is eljut majd az autó, amely a kínálatban a fiatalos Juke és a Qashqai közé érkezhet.

Ott látjuk a japán gyártó legfontosabb formai jegyeit a karosszérián, a V alakú hűtőrácsot, a bumeráng alakú lámpákat és a lebegő tetőt, amelyet az első sajtófotókon a szürkével kontrasztos narancs színnel emelnek ki. A belső térben csúcsmodellt látunk bőr kárpittal, ez utóbbi nem csak az ülésekre kerül, de az ajtókon és magán a műszerfalon is bőven alkalmazzák. Könyöklő nincs az első ülések között, csak rengeteg tároló.

Az a néhány műszaki adat, amit ismerünk, a brazil változatra igaz. A karosszéria hossza 4295 mm, szélessége 1760 mm, magassága 1590 mm és 2610 mm a tengelytávolság. Egyedüli motorként 1,6 literes szívó négyhengerest kínálnak, ami benzinnel 114, alkohollal 116 lóerős teljesítményű, váltóként ötfokozatú kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automatát kínálnak, és csak elsőkerékhajtás létezik, összkerékhajtás felár ellenében sincs. Ennél többet majd a forgalmazás megindulása előtt tudunk meg a Nissan Kicks-ről.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!