Ezúttal hátrafelé sült el a Red Bull marketingakciója, amit a legjobban talán az bizonyít, hogy az energiaital-gyártó közösségi média felületeiről igyekezett eltüntetni minden nyomát annak, hogy augusztus 10-én az Unesco Világörökségi Helyszínnek számító kijevi Szent Szófia Székesegyház előtti téren drifteltek az autói egy reklámfilm-forgatás kapcsán. Eredetileg engedélyt kértek a forgatásra, de azt se a városvezetés, se a területileg illetékes Szent Szófia Székesegyház nem adta meg, ennek ellenére végrehajtották a tervezett forgatást, azaz a Red Bull által szponzorált autóikkal Conor Shanahan és Oleksandr Grynchuk a téren drifteltek. Mindezt a kora reggeli időpontban tették úgy, hogy nem zárták le a teret a gyalogosok előtt.

Komoly büntetésre számíthat az energiaital-gyártó, mivel az autók által a tér burkolatán hagyott nyomokat nem sikerült eltüntetniük. Erről videó is készült, a stáb egy alkalmazottja megpróbálta levakarni a gumit a talajról, de kudarcba fulladt a próbálkozása. A Red Bull természetesen nagyon sajnálja az ügyet és ígéri, hogy eltünteti a nyomokat, a helyzet pikantériája, hogy nem térkő, hanem tradicionális kijevi sárga tégla a térburkolat, amelyet nem ilyen igénybevételre terveztek, még az is lehet, hogy ki kell majd cserélni az érintett 2000 négyzetméteres a téglákat.
A kijevi ügyészség nyomozást indított, hogy megállapítsák a forgatásban résztvevők személyazonosságát, elképzelhető, hogy lefoglalják az autókat, a vád alapján az elkövetőket akár 4 éves börtönbüntetéssel is lehet sújtani. Kérdés, milyen szerepe volt a forgatásban rendőrségnek, több olyan felvétel is készült a driftelésről, amelyen látható, hogy rendőrök állnak a tér szélén, és nézik, mi folyik ott – felmerül a kérdés, hogy miért nem akadályozták meg a forgatást.