A Bosch és a Medián kutatása körbejárja, hol javíttatják autóikat a magyarok. Az adatok szerint a budapestiek többsége – 54 százaléka – kisebb, független autószerelő műhelyekbe viszi gépjárművét, ötödük márkaszervizben garanciálisan javíttatja, további 13 százalékuk pedig a garanciaidő lejárta után is ide viszi kocsiját. A községekben élők közül ugyanakkor jóval többen javíttatják kocsijukat kisebb autószerelő műhelyben: a megkérdezettek 71 százaléka nyilatkozott így, és a vidéki városokban élőknek szintén csaknem háromnegyede megy márkafüggetlen szervizbe.

A felmérésből az is kiderült, hogy az a szakértelem az elsődleges szempont, ami alapján autószervizt választanak a magyarok. A várható költségek a második helyen szerepelnek, és kevésbé fontosak, mint 2012-ben. A szerviz megbízhatóságát is fontosnak tartják a magyar autósok: ez lett a harmadik legfontosabb szempont. A magyaroknak egyébként több mint 70 százaléka hatósági vizsgálat céljából keresi fel az autószervizt, és ez az arány 2010 óta emelkedik. A második leggyakoribb ok, ami miatt szerelőhöz viszik az autót az a fékvizsgálat: a friss felmérésben a megkérdezettek csaknem 70 százaléka említette ezt. A 2014-es felmérésben szereplő 12 szervizhálózat közül a Bosch Car Service a legismertebb – ez évek óta változatlan.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!