Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Vasárnap délelőtt Egerbe érkeztek a XXII. Egri Régi Jármű Találkozó és Túra résztvevői. A háromnapos találkozó zárónapján Felsőtárkányból futottak be a veterán járműcsodák a Dobó térre, ahol hatalmas volt az érdeklődést irántuk.

A közel hat méter hosszú Cadillac De Ville cabriót leginkább csak csodálni és fotózni volt érdemes, a a 7728 köbcentiméteres hengerűrtartalmú országúti cirkáló fogyasztását még elképzelni se jó. Akik a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben rendszeresen jártak a Balatonnál, nosztalgiázhattak a korabeli, akkor még nyugatnémet autók, Mercedesek, BMW-k, Audik láttán. Nem volt hiány a bohókás Citroen kacsákból sem, és sok hódolója akadt a Rover 100-asnak is. Felsorakoztak az egykori szocialista autótípusok is, egyebek között a Wartburg 312-es, vagy például egy 1959-es Moszkvics 407-es, amely a rendőrség járműveként szolgált anno.

A különös időutazás koronázatlan királyát egy Porsche 911T közelében álló, évszázados Ford jelentette, amelynek matuzsálemi korát jól mutatta, hogy „kézifék” gyanánt a kerekeit ékekkel kellett megtámasztani a biztonságos parkoláshoz.