Land Rover márkakereskedést üzemeltet Amadeus Matzker, aki egyébként szívesen alakítja át a terepjárókat. Legújabb alkotása az mdx elnevezésű expedíciós jármű, amely a megjelenésétől eltérően az egyik legmodernebb lakóautó, ami ma megvásárolható.

A Defender 110 és 130 illetve a Mercedes G Professional alvázára karbonból készített, felnyitható tetős lakódobozt szerelnek, ami két utasnak biztosít kényelmes alvó- és lakóteret. Van kis konyha gránit munkapulttal, illetve mintegy 1000 liternyi rakódóhely, ahol akár több hónapnyi úti holmit el lehet helyezni. A legszebb az egészben, hogy mivel következetesen ügyeltek a könnyű építésmódra, a teljesen felszerelt lakóautó tömege mindössze 60 kg-mal haladja meg a kiindulási alapot jelentő jármű személyautó-változatát. Van egy 55 literes frissvíz-tartály, és ha a bokor nem lenne szimpatikus, hordozható komposzt-WC is található az ágy alatt.

A biztonság kedvéért az alaposan átépített felfüggesztés – hátul dupla csavarrugók, lengéscsillapítók külső nyomástárolóval – 84 mm-rel szélesebb nyomtávot is biztosít, ami közúton és terepen egyaránt jobb stabilitást biztosít. Persze még extrémebb felfüggesztés, vagy motor- és hajtáslánc-átalakítás is rendelhető, az elképzeléseknek csak a megrendelő pénztárcája szab határt. Aki például hideg éghajlaton túrázna, rendelhet olyan fűtést, amelynél a motor hűtőfolyadékát keringteti a falakban. Egy gyári új Land Rover Defender 110 alapján épített Matzker mdx 89 990 euróba kerül, persze arra is lehetőség van, hogy meglévő autót módosítsanak, ennek az átalakításnak a költségét nem közölték.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!