Natacha Mercier foglalkozását tekintve művész, és egy ideje felfedezte magának az autókat. Legutóbbi alkotását elmondása szerint az ihlette, hogy egyszer az utcán menet megállt a közelében egy BMW, amelyből kiszállt egy fuksszal gazdagon ellátott fiatalember, a körülötte lévő hölgyek meg úgy tapadtak az úriemberre, mint a legyek.

Ezt követően már csak némi szervezőmunka kérdése volt az alkotás elkészülte. Egy állólámpás Mercedest első körben légypapírral vontak be, majd egy meglehetősen kis térfogató helységben százezer legyet engedtek szabadon, amelyek túlnyomó része a karosszériára ragadva fejezte be földi pályafutását. Az tehát biztos, hogy megsérültek állatok a forgatás közben, mégse hallottunk arról, hogy bármelyik állatvédő szervezet tiltakozott volna.

Az alábbi videón azt figyelhetjük meg, ahogy a múzeumi kiállításról visszakapott autóval a művésznő, testvére és barátaik mennek egy kört Toulouse utcáin.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!