Akár hiszik, akár nem, eredetileg égkék színű volt a képeken-videón látható, 1982-ben gyártott Honda Civic, innen ered a Bluey becenév. Az autó otthona a New York-i Inwood negyed volt, ahol az évek során igazi látványosság lett belőle, de most mégis a bontóba küldte tulajdonosa, Harry Ettling. Természetesen, egy igazi hírességhez méltó módon, New Orleans-i ceremónia szerint, rezesbandával, ünneplő tömeggel.

A harminc év alatt 170 00 mérföldet, nagyjából 2734 kilométert tett meg az autó, ami jóval kevesebb annál, amit ránézésre gondolna az ember. Igazából abban pusztult el az autó, hogy három évtizeden keresztül parkolt az utcán.

Nem sokkal a vásárlást követően a parkoló autót három másikkal együtt összetörték, 1992-ben egy zavargás során az oldalára borították, volt, hogy mind a négy kerekét ellopták. Most mégis távoznia kell, mégpedig azért, mert immár nem csak felületi rozsda marja a karosszériát, de a vezetőnél lévő taposólemez is megindult, és Harry Ettling fél attól, hogy vezetés közben kiszakad alóla a padló. A hosszú évek során egyébként annyira a szívéhez nőtt Bluey, hogy egyelőre nem pótolja. Túlságosan friss még a gyász.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!