Elkészült a Porsche belépői sportkocsijának igazán sportos változata, a Boxster GTS és a Cayman GTS 15 lóerővel erősebb motorral és módosított megjelenéssel, no meg alapáron adott Sport Chrono csomaggal jönnek.

A 3,4 literes, hathengeres boxermotor teljesítménye 330 lóerő a roadsternél, és 340 lóerő a kupéban, a maximális nyomaték 10 Nm-rel emelkedett az S modellekhez képest. Aki dupla kuplungos váltóval kéri a GTS-t, annak rajtautomatika is jár, aminek segítségével 4,6 (Cayman GTS) illetve 4,7 (Boxster GTS) másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/órás sebességre a kocsi.

A nagyobb végsebességnek már a hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval szerelt példányok tulajdonosai örülhetnek, a kupé 285 km/órát, a roadster 281 km/órát fut. Fogyasztásban megint a PDK váltós modellek vezetnek, azok szabványos átlaga 8,2 l/100 km, míg a kézi váltósok 9,0 l/100 km-es átlagot tudnak. Könnyen fel lehet ismerni a GTS modelleket, azok egyedi lökhárítókat, 20 colos felniket és fekete betétes bi-xenon fényszórót kapnak. Az utasteret bőr-alcantara kárpit teszi különlegessé.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!