Noha a Lotus fejlesztőmérnöke is mesterei annak, hogyan lehet könnyű és erős autót készíteni, most mégsem ők, hanem a Lotus Motorsports mérnökei nyúlhattak hozzá az Exige-hez, aminek a 360 Cup változat lett az eredménye.

A 3,5 literes V6-os erőforrás teljesítményét 10 lóerővel növeli a módosított szívósor és a kisebb ellenállású kipufogórendszer, de ennél fontosabb változás, hogy gyorsabban reagál a gázpedál lenyomására. A karosszériával is sokat foglalkoztak, az első-hátsó műanyag fedél könnyebb lett, ezen kívül módosították az első-hátsó légterelőket, aminek következtében azok 160 km/h-s tempónál 42 kg leszorító-erőt termelnek. Rajtautomatika segíti a sofőrt a maximális gyorsulás elérésében.

A mindössze 1130 kg tömegű autóhoz olyan extrákat kínálnak, mint Öhlins lengéscsillapítók, állítható stabilizátorok, tűzoltórendszer, áramtalanító-kapcsoló, FIA-karbon kagylóülés, levehető kormánykerék – szóval minden, ami egy pályanaphoz csak kell. Aki mégis inkább a közúti használatot részesíti előnyben, annak vörös alcantara belső vagy légkondi szerepel a kínálatban. Mindössze 50 darab Lotus Exige 360 Cup-ot készítenek, 62 995 fontos indulóáron.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!