Frank M. Rinderknecht legközelebb egy, kifejezetten a városi közlekedésre szabott kockával, pardon téglatesttel áll a Genfi Autószalon látogatói elé, a microMAX névre hallgató járművel az egyéni és a közösségi közlekedést próbálják egyesíteni.

Az alap ötlet az, hogy manapság – Nyugat-Európában – egyre népszerűbb az autómegosztás, amelynek kétféle módja létezik: a magánember magánautójával visz el valakit, illetve hogy a városok által fenntartott bérautókat az előfizetők elvihetik az egyik ponttól a másikig. A microMAX et úgy hozza össze, hogy a jármű egy bérautó-szolgáltatás tulajdona, amelyet egy sofőr kölcsönvesz, és közben másokat is elvisz egy darabon. Mindez az egyre fejlettebb mobil alkalmazásokkal valósítható meg, amelyekkel az útvonal és az időpont is szinkronizálható. A 3,6 méter hosszú karosszériában a vezető mellett 3 felnőtt és egy gyermek fér el – utóbbi hely egyben a csomagtartó is, de akár egy babakocsi is beállítható ide. A könnyű mozgás és a meredek, kényelmes üléspozíció miatt a karosszéria 2,2 méter magas. Bővebben majd a Genfi Autószalonon ismerjük meg az újdonságot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért