Egy héttel ezelőtt a városi élet kihívásaira szabott villanyautó-tanulmányt mutatott meg a Nissan Hyper Urban néven, most pedig itt a folytatás, a természetjáróknak készített Hyper Adventure tanulmány. Ennél a márka e-4ORCE 2 hajtómotoros összkerékhajtása gondoskodik a biztos előrejutásról, amit kiegészítenek beépített, gombnyomásra előbújó hóláncokkal is – ezek csúszós talajon, tehát sárban is segíthetnek.

A karosszériát felkészítették a (használat után esetenként piszkos) sporteszközök szállítására, a 2 irányú fedélzeti töltővel és a „nagy” kapacitású akkumulátorral pedig arra is lehetőség van, hogy a természet közepén töltse az ember az elektromos sporteszközét – az akkumulátoros jet ski szerepel példaként a sajtóanyagban. A Nissan Hyper Adventure érdekessége, hogy gombnyomásra kifelé billen a hátsó ülés, és ilyenkor a hátsó ülés alatt esőtől védett kényelmes pad alakul ki, aminek a segítségével az átöltözés is könnyebben megy.

A Nissan Hyper Adventure csak a digitális térben létezik, annak tényleges megépítése nem szerepel a tervek között, inkább csak a gyár új ötleteinek bemutatására és azáltal a közönség szondázására szolgál.