Hagyományosan készítenek speciális autókat a Ford fejlesztőrészlegének munkatársai jótékonysági célokra, legutóbb például a Ford Mustang Boss 302 Blue Angels elnevezésű autó elárverezéséből származó bevételnek örülhetett az EAA Young Eagles nevű jótékonysági szervezete.

Idén a második világháborúban szolgált afroamerikai pilóták által vezetett P-51 Mustang vadászgépek egyedi festését – amelynek a repülőszázad Red Tails nevét is köszönhetjük – másolták ez alkalommal. Mindehhez egy 2013-as Ford Mustang GT-t vettek alapul, amely először különleges ezüst fényezést kapott, majd iskolabusz sárga és versenypiros dekorral tették teljessé a megjelenési csomagot, és nem hiányozhatnak a légierő, illetve a 332. légi század (ez volt a hivatalos elnevezése az alakulatnak) jelzései sem.

A húsz colos felnik mellett négy darab oldalsó kipufogócső (megtartva az oldalanként 2-2 hátsó végződést is) és nagy méretű hátsó spoiler teszi teljessé a képet. Az utastérben Recaro kagylóülések, módosított navigáció és kipakolt hátsó rész jelenti a változást, az ajtónyitáskor a padlót megvilágító lámpa a Red Tails logót vetíti a talajra. Az 5,4 literes V8-as motorra egy kompresszort szereltek, a GT500-as fékeit és sportfutóművét is megkapta az autó, amelyet hamarosan elárvereznek. A befolyó bevételből olyan fiataloknak biztosítják majd az első (pilóta)repülést, akik ezt egyébként nem engedhetnék meg maguknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!