Az aktuális Swift Sportot először a 2011-es Genfi Autószalonon láthattuk a vad S-Concept képében, amit aztán alaposan megszelídítettek, mire sorozatgyártásba került a gép. Az október 19-n nyíló ausztrál Nemzetközi Autószalonon most egy gyárilag megvadított példányt mutat be a helyi forgalmazó.

Japánban csak ötajtós karosszériával létezik a Swift, ezért a Sport, és az ebből készített egyedi autó is ebből készült. A kiegészítőket egyébként Takeuchi Naoyuki, a japán gyárban dolgozó fejlesztőmérnök készítette. Nagy első spoiler, küszöbtoldatok, nagy tetőszárny, hátsó diffúzor és króm díszek, hatalmas méretű OZ felnik és LED-es kiegészítő fényforrásokkal rendelkező xenon fényszórók teszik teljessé a képet. Az utastérből csak annyit látunk, hogy az első sorba kagylóüléseket raktak. Műszakilag még nincsenek információink a változásokról, de mintha nagyobb fékeket látnánk a felnik mögött. A megvadított Suzuki Swift Sport jövője kérdéses, de abból kiindulva, hogy közvetlenül a gyárban készült az átalakítás, elképzelhető, hogy néhány elemet hamarosan a gyári tartozék-katalógusban is viszontlátjuk majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!