Megújult az Aston Martin Rapide, és ez alkalomból rögtön sokkal vadabb is lett az autó, amit a névhez kötelezően hozzáadott S betű is jelez – nem ismerték el hivatalosan, de valószínűleg a Sport szó rövidítéséről van szó.

Erre utal, hogy nem kevesebb, mint 80 lóerővel növelték meg a 6,0 literes V12-es teljesítményét. Ráadásul nem egyszerűen csak kihegyezték az erőforrást, az 550 lóerős motor 19 mm-rel lejjebb került, mint korábban, tehát a súlypont is közelebb került az aszfalthoz, ami javítja a vezethetőséget. Utóbbit szolgálja az új, változtatható lengéscsillapítással rendelkező felfüggesztés, amely Normal, Sport és Track, azaz pálya módokat kínál.

A formatervezőknek sikerült egy olyan hűtőrácsot szabni a kocsi orrára, amely nagyobb méretű a korábbinál, felismerhető maradt a formája, és mégse hasonlít a Ford által a közelmúltban szemérmetlenül lenyúlt darabra. Ezen kívül feláras karbon csomaggal lehet még javítani a megjelenésen.

Az utastérben a fekete zongoralakk betétek, illetve az opcionális fekete-piros kétszínű bőr kárpitozás jelenti az újdonságot. A megújult, sokkal erősebb és nyugodtan mondhatjuk szebb Aston Martin Rapide S vételárát a Genfi Autószalonra időzített premier alkalmából ismerjük majd meg. Nem számíthatunk árcsökkenésre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!