Nemrég csődbe ment a német Gumpert manufaktúra, de ez nem akadályozza meg a dolgozókat abban, hogy nagyot alkossanak. A Genfi Autószalonon kiállítják az átkarosszált Audi TT-t, amelyet ők Explosion névre kereszteltek, és abból ítélve, hogy jobbkormányos belsővel készült el a prototípus, valószínűleg a brit piacot célozzák az autóval.

A forma megítélése személyes ízlés kérdése, de az látszik, hogy szánt szándékkal igyekeztek mellőzni a győri gyártású sportkocsira jellemző ívelt és kerek vonalakat, néhol egy kicsit erőltetettnek tűnik a megjelenés. Különösebb részletezés nélkül annyit árultak el az új karosszériáról, hogy az alumíniumból, karbonból és acélból készül.

A belső térben már visszafogottabb az átalakítás, ránézésre a bőr borítással próbálták meg álcázni az ingostadti műszerfalat, de az Audi által is használt elemeket – műszeregység, középkonzol, váltókar – már változatlanul hagyták, illetve nagyon úgy tűnik, hogy megszabadultak a légzsákoktól.

A Gumpert szakemberei arról is gondoskodtak, hogy ne csak a megjelenés, de a vezetés élménye is különleges legyen. A 2,0 literes benzines turbómotor teljesítményét 420 lóerőre/520 Nm-re növelték, ami 3 másodperces 100-ra gyorsulást tesz lehetővé, a végsebességet nem árulták el – mondjuk ránézésre nem erőssége a légellenállás a karosszériának. Az azonban biztos, hogy a szemmel láthatóan korábbi generációs Audi TT átépítés nem olcsó mulatság, a Genfi Autószalonon kiállított Gumpert Explosion-ért 105 ezer eurót, azaz 33 millió Ft-ot kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!