Beszámoltunk arról, amikor a Suzuki egyik indiai gyárában halálos áldozatot követelő zavargás tört ki. Akkor azonnal leállt az üzem, amely most indult újra – egyelőre azonban csak alapjáraton termelnek. A zavargásokban érintett munkásokat, mintegy 1000 főt elbocsájtottak, jelenleg 75-en dolgoznak a gyárban – a rendre az üzem előtt posztoló 1200 (!) rendőr vigyáz. Ezzel párhuzamosan a Suzuki saját gyárőrséget is felállított. Száz fő vigyáz a rendre, a felső vezetésre pedig egy 40 fős külön osztag figyel.

Jelenleg napi 150 autót készítenek Manesarban, ez messze elmarad az üzem napi 1800 autós kapacitásától, és közép távon is csak 300 munkás alkalmazásáról van szó, amivel még mindig nem tud teljes kapacitáson termelni az üzem, de nagyon megválogatják a felvételi beszélgetéseken, kit alkalmaznak. Valószínűleg az új, óriási méretű autógyárnál is már az új felvételi eljárást fogják használni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!