Anyagilag jól, erkölcsileg megkérdőjelezhető módon szállt ki a Saab-megmentéséből a holland Spyker, amely a Genfi Autószalonon a következő „áldozatát” prezentálta, a B6 Ventador nevű sportkocsi nem saját fejlesztés, hanem a nemrég csődbe ment német Artega cég GT nevű autójának módosítása.

Persze a hollandok formatervezői alaposan gatyába rázták a korábban leginkább józan megjelenéséért kritizált sportkocsit, a külső átlagos, a belső tér meg a Spyker többi autójához hasonlóan egészen vad lett. Ez már talán elég lesz a sikerhez.

A technikába is belepiszkáltak egy keveset, az Artega GT esetén változatlanul vették át (3,6 liter, 300 LE) a Volkswagen 3,6 literes V6-osát, a Spyker ellenben már 375 lóerős teljesítményről beszél, a váltó hatfokozatú, automatikus. A hollandok úgy számolnak, 2014 elején indul meg a sorozatgyártás, 125-150 000 eurós indulóárral lehet majd számolni a hírek szerint a Spyker B6 Ventador esetén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!