Nemrég újult meg a Peugeot 208-as kisautója, amely köszöni szépen, jól fogy, de ennek ellenére a soron következő modellév-váltásnál újabb változások lesznek a kínálatban. Például megszüntetik az 1,0 literes 68 lóerős alapmotort, amelynek a helyét egy 1,2 literes, szintén 68 lóerős háromhengeres szívó veszi át. Előbbi még július végéig gyártásban marad, utóbbi szeptembertől készül, a hazai forgalmazónál még nem tudták megmondani, lesz-e változás a vételárban.

Új elemként jelenik meg a kínálatban a GT változat, amely a GT Line és a GTi közötti űrt hivatott betölteni, ennek a motorterébe az 1,6 literes turbómotor 165 lóerős változata kerül. Ez a sportos kivitel három- és ötajtós karosszériával is választható lesz, és Brazíliában már pár hónapja elérhető. A felszereltségeknél is lesznek változások, megszűnik a tolatóradar, aminek a helyét a parkolóradar+tolatókamera kombináció veszi át, és új megjelenésű 16 colos könnyűfém felnire is számíthatunk. A jövő héten várható a Peugeot 208-as apró megújulásának hivatalos bejelentése.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!