200 millió eurós beruházással és 1500 új munkahely teremtésével egy második jármű gyártását is beindítja a romániai Krajova üzemben, ahol az EcoSport mellett készül majd az újdonság, amelynek nevét és a gyártás megkezdésének időpontját majd később jelentik be. A kémfotók szerint egy, hosszában toldott Fiesta karosszériával rendelkező emelt hasmagasságú autót tesztel a Ford messzi északon, ami arra utal, hogy egy még kisebb szabadidő-autó lehet az újdonság. Illusztrációnak a 2003-as Model U tanulmányt használjuk, hiszen az egy európai léptékű, fiataloknak szánt szabadidő-autót mutatott, amely sajnos azóta sem valósult meg.

„Ez az új befektetés megalapozza az Európában gyártott izgalmas, új modelljeink kínálatának bővítését és a Krajova üzem átalakításának folytatását,” nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika elnök-vezérigazgatója. “A második modell gyártásának elindítása érzékletesen példázza a Krajova üzem rugalmas működését, ugyanakkor pedig rávilágít arra a szoros együttműködésre, amit a helyi beszállítókkal és közösséggel sikerült kialakítanunk.”
Az új jármű gyártásának kapcsán a Ford Románia körülbelül 1500 betanított munkással és szakmunkással indítja be a harmadik műszakot, tovább bővítve ezzel a jelenlegi, több mint 4400 fős állományt, akik eddig is világszínvonalú munkát végeztek a jármű- és motorgyárban. Az üzem teljes munkaerő-állománya ezentúl mintegy 5900 fő lesz.