Malajzia hamarosan értékesíti a Proton autógyárban lévő 42,74 százalékos tulajdonrészét, a megállapodást már aláírták a maláj DRB-Hicom céggel, már csak versenyhivatali jóváhagyásra várnak.

Malajzia legnagyobb vállalkozása sok mindennel foglalkozik, köztük autó összeszereléssel is, Honda és Mercedes típusokat készítenek a helyi piac számára, saját fejlesztés nincs. Egészen pontosan eddig nem volt, a Protonban szerzett meghatározó tulajdonnal rögtön a Lotus is az érdekeltségük lett. Elképzelhető, hogy még többségi tulajdonosok is lesznek, hiszen a tőzsdei szabályoknak megfelelően a többi részvényesnek is felajánlják, hogy megvásárolják tulajdonrészüket – egyelőre ennek mértékéről még nincsenek hírek. A DRB-Hicom azt is vállalata, hogy a következő két évben nem fog Proton részvényekkel kereskedni, és nem ad el a cégcsoporthoz tartozó céget, azaz maláj tulajdonban marad a Lotus.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!