Nem titkoltan azzal a céllal vitték Sanghajba az olasz Icona műhely legújabb alkotásának bemutatóját, hogy a lehetséges vásárlók akár a helyszínen leelőlegezzenek pár darabot. Annak ellenére, hogy meglehetősen szegényes információkkal rendelkezünk a Volcano nevű autóról.

Kétféle változatban kínálják az autót, egyelőre azonban csak az utcai kivitelt ismerhettük meg. Ebben egy V12-es erőforrás és egy elektromotor együttese biztosít 960 lóerős rendszerteljesítményt, a váltó szimpla kuplungos, robotizált egység. Az Icon szerint 2 másodperc alatt gyorsul a kocsi 100 km/órás tempóra, végsebessége 349 km/óra.

A versenyautóban egy turbófeltöltős V6-os hajtja a hátsó kerekeket, és egy-egy elektromotor az elsőket, a rendszerteljesítmény ez esetben 870 lóerő. Az összkerékhajtás ellenére ez a változat 2,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és a módosított aerodinamika miatt ennek is 349 km/óra a csúcsa. Egyik esetben se ismert még körülbelüli vételár sem, ahogy az se, mikor kezdik el a kiszállításokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!