Új lökhárítókat kapott a Volkswagen up!, így került diffúzornak látszó betét a hátuljára, a külső tükör házába költözik az oldalsó irányjelző, és lecserélték a lámpákat is, a LED-es menetfény például immár a fényszórón belül helyezkedik el. Az egyedi megjelenést 13-féle karosszéria-, 3-féle tetőszín, 9 matricacsomag, 10-féle műszerfal-dekoráció és két belső hangulat segítségével lehet kialakítani.

Említést érdemlő újítás az alapvetően városi használatra szánt mininél, hogy Pure Air néven aktívszén-szűrős, a polleneket, allergéneket kiszűrni képes légkondicionáló is elérhető. Új okostelefon-kapcsolódási lehetőségeket kínál az autó, a tükrözésre képes fejegység mellett van a műszerfal tetején elhelyezett okostelefon-tartó, ennél egy alkalmazással az autó bizonyos funkciói is vezérelhetőek lesznek a mobil készülék érintőképernyőjéről. A BeatsAudio jóvoltából 300 W teljesítményű hifi is rendelhető.

A négytagú motorkínálat (60 és 75 LE benzin, 68 LE földgáz, 82 LE villanymotor) mellé mostantól csatlakozik a 90 LE/160 Nm teljesítményű turbós változat, ami 10 másodperces 100-as sprintet, 185 km/h-s csúcssebességet és mindössze 4,4 l/100 km-es szabványos fogyasztást kínál – utóbbi értékkel számolva 800 km a hatótávolsága. Nem sokkal a Genfi Autószalonon esedékes világpremiert követően kerül a kereskedésekbe a Volkswagen up! felfrissített változata, valószínűleg nem kell majd sokat várnunk a felfrissített Škoda Citigo és Seat Mii típusokra sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!