A Los Angelesi Autószalonon mutatja be a Land Rover az Európában már ismert DC100-as tanulmányokat, a zárt háromajtóst és a Sport elnevezésű kabriót, a helyi ízléshez igazítva.

Ez egészen pontosan új, 20 col átmérőjű alumínium felniket jelent, amelyekre Cooper terepabroncsokat húztak, ezen kívül átfényezték a hardtop tanulmányt. A karosszéria a Heritage Blue elnevezésű kék színt viseli, a tető Candy Weiss fehér. Néhány fényképen látszik (számítógépes manipuláció?) tetőre kivezetett légszűrő is, ami minden bizonnyal elkészül a leleplezésig.

Műszakilag nincs újdonság, a zárt karosszériához 2,0 literes turbódízel jár, a nyitott mozgatását 2,0 literes benzines turbómotorra bízták. A sorozatgyártás megcélzot időpontja továbbra is az évtized közepe, azaz 2014 vége előtt nem nagyon számíthatunk a végleges változatokra, addig még ötajtós és pickup tanulmányokkal is múlatja majd az időt a Land Rover fejlesztőrészlege.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!