A Toyota Motor Corporation, a Nissan Motor Co. Ltd., a Honda Motor Co. Ltd. és a Mitsubishi Motors Corporation bejelentették együttműködésüket az elektromos hajtású járművek  töltőberendezéseinek rendszerbe állítása és egy töltőhálózat kiépítése érdekében.

Támogatásra van szükség a hálózat fejlesztéséhez, no meg némi koordinációra is; sok esetben presztízsberuházásként valósulnak meg a töltőpontok, nem feltétlenül ott, ahol hiány van, hanem ott, ahol a beruházó telephelye található. A jelenlegi számmal – Japánban 1700 villámtöltő és több, mint 3000 normál töltő működik – sokkal nagyobb területet lehetne lefedni, ha összehangolták volna a beruházásokat már kezdettől fogva. A japán kormány a 2013-as pénzügyi évben 100,5 milliárd jennel támogatja a töltőlétesítmények telepítését, ezt a pénzt szeretnék a lehető leghatékonyabban elkölteni a most együttműködés kötő gyárak. A megállapodás értelmében a négy vállalat közös projektbe kezd a következő területeken:

1. Töltőberendezések telepítésének támogatása Japánban
2. A töltőberendezések beszerelésének támogatása a felszerelési és karbantartási költség egy részének ideiglenes átvállalásával
3. Töltő infrastruktúra kiépítése
4. Együttműködés a kormányhivatalokkal és a helyi hatóságokkal

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!