Szerencsés a névválasztás a legújabb egyedi Ferrarinál, az SP-8 egyrészt a kocsi hátuljában dolgozó, rengeteg díjat begyűjtött 3,9 literes V8-as biturbóra utal, másrészt a kínai kultúrában a 8-as szerencseszám – egy tajvani megrendelő kérésére készült az autó. Az alapot az F8 Spider adta, de megszabadultak a tetőtől, és így sokkal több játéktere volt a formatervezőknek a megfelelő aerodinamikai csomag kialakítására – több hónapot töltöttek számítógépes modellezéssel.

3D-nyomtatással készítették el a hűtőrácsot, a kocsi orrán nem fényezték le a karbont, a hátsó rész ezzel kontrasztos ezüst (Argento Micalizzato) színű lett, utóbbi árnyalatot kifejezetten ide keverték ki. Egyediek a felnik, a megjelenést az F40 kerekeiről mintázták, és meg is tükrözték azokat, hogy mindkét oldalról nézve ugyanúgy álljanak a küllők. Egyedi az első fényszóró, hátra a Roma lámpáit építették be, a szélvédő és a kipufogócsövek a 296 GTB-ről származnak. Az utastérben a sötétkék Alcantara kárpit mellett az átalakított váltókonzol jelent változást, a padlószőnyeg speciális színjátszó szövetből készült.

A Ferrari SP-8 a Finali Mondiali Ferrari 2023 rendezvényen debütál, ezt követően a Ferrari Múzeumban lesz kiállítva, a tajvani megrendelője csak 2024 márciusa után rendelkezhet majd új autója felett.