jannarelly1

A hasonló egzotikus sportkocsik között kifejezetten olcsónak számít a Jannarelly Design-1 elnevezésű roadster, nem utolsósorban azért, mert annak egyáltalán nincs teteje. A tervező Anthony Jannarelly úgy gondolta, hogy csak szép időjárás esetén használják autóját. Azonban nem csak a Közel-Keleten, de Európában is van kereslet – jelenleg 20 megrendelés van, folyamatosan készülnek az autók –, így szükség lett időjárás elleni védelemre is.
jannarelly2
Mivel alaphelyzetben csak egyszerű szélvédője van az autónak, két részes keménytetőt kellett készíteni. Először is egy kereszttartó kerül az ülések mögé, amely egészen az autó hátuljáig nyúló oldalfalakat is tartalmaz, ezt akár rajta is lehet hagyni az autón. Maga a tető már izgalmasabb kialakítású, hiszen az A oszlopokat és oldalablakokat is tartalmaz, és előrefelé lehet felbillenteni ahhoz, hogy ki- és beszálljanak az utasok, vagy például parkolóba hajtva tudjanak jegyet húzni az automatából. Tényleg csak rossz idő esetére ajánlott fenn tartani a tetőt, hiszen légkondi és nyitható ablakok hiányában nyáron hamar szauna lesz a Jannarelly Design-1 zárt utasterében.

jannarelly3

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!