Nálunk legutoljára Chevrolet Spark néven forgalmazták azt az ötajtós miniautót, amelyet Indiában Beat néven lehet megvásárolni. Hamarosan várható a felfrissített megjelenésű változat, és az új orrot rögtön szabadidő-autós körítéssel, Beat Activ néven előlegezik meg az indiai közönségnek. Ezzel együtt pedig leleplezték a teljesen egyedi megjelenésű, 4 méternél rövidebb lépcsős hátú karosszériát, amely Essentia néven kerül majd a szalonokba.

Annak érdekében, hogy a fényezetlen fekete alsó műanyag szoknyát kiemeljék, rikító zöld fényezést kapott a karosszéria, és a hátsó ajtó környékén még matricáztak is egy keveset. Nem csak az első-hátsó lökhárító kapott hatalmas méretű ezüst betéteket, de még a küszöb is. Nagyjából ennyit jelent majd a terepjárós megjelenés, ha sorozatgyártásba kerül az autó, pedig ezzel még nincs vége az átalakításoknak. Nagy méretű felnik töltik meg a kerékjáratokat, elöl  és hátul teljesen LED-es lámpák világítanak – ezek várhatóan még az extralistán se lesznek majd elérhetőek.

Az utastérben egyedül a színvilággal variáltak, a sötét és világosszürke műanyagok közé még rikító zöld betéteket is elhelyeztek szép számmal. Azt nem árulták el, milyen motor hajtja a Chevrolet Beat Activ-ot.

Az Essentia esetén mindössze annyit mondanak, hogy az ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Beat, tehát ugyanazt a technikát találjuk majd a lépcsős hátúban is, mint az ötajtósban. Ez 1,2 literes benzinest (78 LE/106 Nm) és 1,0 literes, háromhengeres turbódízelt (57 LE/143 Nm) jelent. Amíg a Beat Activ kifejezetten fiataloknak készül, az Essentia inkább a konzervatív vásárlókat célozza, ennek megfelelően a szériaváltozatban visszafogottabb lesz majd az utastér színvilága.

A második félévben várható az Essentia nevű lépcsős hátú modell megjelenése a Chevrolet indiai márkakereskedéseiben, a Beat frissítés is nagyjából ezzel egy időben lesz megvásárolható, az Activ megjelenései csomag 2017 előtt nem várható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!