Noha túlzottan sok esélye nem lenne a továbbhaladásra a névben jelzett terepen, a Volkswagen Beetle Dune azt akarja elhitetni a szemlélővel, hogy egy terepjárót lát – noha az MQB alap miatt lehetséges volna, nem kapott összkerékhajtást még ez a változat sem.

Noha optikailag igen kalandosnak tűnik a megjelenés, óvatosan kell bánni még a padkák meghódításával is, hiszen a 18 colos könnyűfém felnik esztergált pereme sérülékeny, és a hasmagasságot is mindössze 1 centivel növelték meg a normál változathoz képest. A felfüggesztés átalakításánál igyekeztek megtartani a normál vezetési tulajdonságait, ezért minimálisan, 1,5 centivel megnövelték a nyomtávot azért, hogy kompenzálják a magasabban lévő tömegközéppontot.

Az utastérben narancs cérnával követték el a díszvarrást, ezen felül mivel alapáron adják a navigációs fejegységet, a multifunkciós kormány is az alapfelszerelés részét képezi a Beetle Dune esetén. Az Egyesült Államokban egyedüliként az 1,8 literes, 170 lóerős benzines turbómotorral és 6 fokozatú váltóval kínálják a kalandos megjelenésű Bogarat, Európában várhatóan szélesebb lesz majd a választható erőforrások/váltók listája.

A Volkswagen Beetle Dune forgalmazása 2016 első negyedévében megindul a zárt karosszériával, a vászontetős változat forgalmazását azonban csak a kabriószezon után, a harmadik negyedévben kezdik meg.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!