Egy lépéssel közelebb került a sorozatgyártáshoz a Ssangyong márka új belépőmodellje, a fiataloknak szánt szabadidő-autó, amelyet először ötajtós karosszériával ismerhettünk meg, Genfben pedig három ajtóval és vászontetővel kerül kiállításra.

A XIV-2 név az eXiting user Interface Vehicle angol szavak kiemelt betűiből áll össze, és arra utal, hogy ennél az autónál különösen nagy szerepet szánnak a fiatalok körében divatos kütyüknek, és annak, hogy mindazokat könnyedén lehessen csatlakoztatni a fedélzeti rendszerekhez.

A kevesebb ajtó mellett a gombnyomásra hátracsúszó vászontető jelenti még az újdonságot Genfben, a Fiat 500C-hez hasonlóan csak a tető vízszintes része válik szabaddá. A 4,2 méter hosszú, 2,6 méteres tengelytávolsággal rendelkező SUV számára 1,6 literes benzines- és dízelmotorokat képzelnek el, arról nincs hír, hogy a Mahindra érdekeltségbe tartozó dél-koreai márka milyen forrásból szerzi majd be ezeket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!