Joulupukki, aki év közben Lappföldön, Mikulásvárosban él, december 2.-a és 11.-e között tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt számos jótékonysági rendezvényen vesz majd részt országszerte, hogy örömet csaljon a kicsik arcára.

Az igazi Mikulás ellátogat majd óvodákba, kórházakba, találkozik hajléktalan gyermekekkel, a Fóti Gyermekváros lakóival – akik ez alkalommal különleges helyen, az Aquaworld Budapest Vízibirodalomban érezhetik jól magukat – éppúgy, mint a Szent János Kórház gyermekklinikáján gyógyuló kicsikkel, akiket a Piros Orr Bohócdoktorok segítségével derít majd jókedvre.

Idén a Mikulás szállítását autóval segítő Ford egy meglepetéssel kedveskedett: mivel Joulupukki hazájában, Finnországban, a rally szinte nemzeti sportnak számít, kézenfekvőnek tűnt, hogy viszik egy kört Turán Frici versenyautójában. A Mikulás talán nem meglepő módon most ült életében először rally autóban, vérbeli finnként ugyanakkor szeme sem rebbent az idén két alkalommal is a világbajnoki dobogóra felálló Turán Frigyes mellett, és rendkívül elismerően nyilatkozott mind Friciről, mind a Fiesta S2000-ről, és természetesen Frici is messzemenőkig meg volt elégedve eddigi legprominensebb navigátorával.

Miközben kis hazánkban egy versenyautót próbálgatott a Mikulás, egy másik alteregója Hollandiában az új Ferrari FF csomagszállító képességeit vizsgálta – ha elromlana a szánja, legyen mivel a rengeteg ajándékot időben kiszállítania.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!