Mint minden valamirevaló korabeli játék, a Tamiya által készített Wild Willi távirányítós autók is mind el lettek használva, ha netán mégis felbukkan egy-egy példány, akkor szó szerint csillagászati árakat fizetnek érte a gyűjtők. A Tamiya autójának különlegessége az volt, hogy kifejezetten a látványos autózásra tervezték, úgymint két hátsó keréken ágaskodva haladás, ugratások.

A kifejezetten a farmotoros, léghűtéses Volkswagenek restaurálására/tuningolására specializálódott Bug Box tuningcég alkalmazottai gondoltak egyet, és az eredetileg 1:10-es méretarányú távirányítós autót 10:1-hez méretarányban megépítették.

Fogtak egy Willys Jeep-et, és szó szerint az utolsó csavarig szétszedték az autót. A teljes felújítás során azonban nem a széria-alkatrészeket építették vissza az autóba, hanem például egy nitro-befecskendezéssel megerősített V8-as került a motortérbe, és magától értetődően jelentősen megemelt felfüggesztéseket is kapott az alváz, hogy elférjenek a hatalmas kerekek.

Mindennek eredményeként az igazi Wild Willi is képes olyan mutatványokra, mint a távirányítós játék. A rend kedvéért – vajon hány hordó sört ittak meg a németek? – elkészítették az extra méretű távirányítót is az autó mellé, igaz, itt csak egy üres dobozról van szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!