Fotó: police.hu

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az alábbiakról tájékoztatta szerkesztőségünket:
– Kigyulladt egy üzemanyagokat szállító nyerges vontató augusztus 20-án délután a 62-es főút, az M7-es autópálya felhajtója előtt, Székesfehérvár közelében. A gázolajat és benzint szállító kamion tartálya ég, mely a tűzben hátul kihasadt. A lángok oltását a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári, siófoki, pétfürdői, veszprémi, pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók jelenleg is végzik. A folyamatos oltóanyag biztosítása érdekében több vízszállító jármű is és hab konténer érkezett a helyszínre. A tűz részben átterjedt a nyerges vonató közelében lévő aljnövényzetre, melynek továbbterjedését rövid időn belül megfékezték az elsőként kiérkező egységek. Az oltási munkálatokat negyven hivatásos tűzoltó jelenleg is végzi.

Vasárnap 16 óra 30 perc körül érkezett a bejelentés a Rendőrséghez, hogy a 62-es számú főút 42-es kilométerszelvényében, az M7-es autópálya felüljárójánál egy tartálykocsi kigyulladt. A mentési munkálatok során teljes útlezárás volt érvényben, a rendőrök a forgalmat Seregélyesnél a 6213-as számú útra terelték, a közvetlen veszélyelhárítás után jelzőlámpás forgalomirányítás mellett lehet haladni az érintett útszakaszon.

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az alábbiakról tájékoztatta szerkesztőségünket:
– Eloltották a lángokat a 62-es főút 42. kilométerénél, Székesfehérvárnál, ahol kigyulladt egy üzemanyagot szállító tartálykocsi. A helyszínre negyven tűzoltó érkezett ki, akik két oldalról, több habsugár segítségével, a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az egységek megkezdték az izzó részek folyamatos visszahűtését. A helyszínen elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani.

Nyitókép: Nagy Norbert / FMH