Egyre-másra készítik az autógyártók a fantasztikus járműveiket a Gran Turismo játékprogram számára, és a tervezők bizony igyekeznek kihasználni azt a tényt, hogy a virtuális valóságban olyan dolgokat is meg lehet valósítani, ami mondjuk a valós életben anyagi vagy technikai okokból lehetetlen. Mindenféle szuperlapos és bivalyerős virtuális sportkocsikat tölthetnek le a játék használói, és mostantól már egy kombi is a rendelkezésükre áll a Mini jóvoltából.

Hamarosan várható a következő generációs Mini kombi piacra dobása, a kémfotók tanulsága szerint egy teljesen hagyományos kombi lesz ezúttal az autó annyi csavarral, hogy kétszárnyú csomagtérfedelet kap. Mielőtt még ezzel a ténnyel – hivatalosan – szembesülnek a rajongók, egy kicsit élvezkedhetnek a Gran Turismo játék virtuális valóságában a Mini Clubman Vision Gran Turismo segítségével.

Alaposan kiszélesített kerékjáratokat kap a háromajtós kombi, amelynek a méreteit nem ismerjük, és a motorjáról is csak annyit mondanak, hogy az 395 lóerős. Hány henger? Hová építették? Ilyen apróságok közlésével nem foglalkoztak, cserébe hat darab kipufogót látunk, és ott az ígéret: a 100 km/órás tempót 3,5 másodperc alatt éri el. Összkerékhajtás, 6 fokozatú szekvenciális váltó és 290 km/órás csúcssebesség garantálja, hogy a virtuális térben is versenyképes legyen a Mini.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!