Sajnos rögtön azzal kell kezdenünk a Párizsi Autószalonon bemutatkozó Peugeot Onyx Concept ismertetését, hogy sajnos a PSA konszern jelenlegi helyzetében esély sincs arra, hogy részben vagy egészben sorozatgyártásba kerül az autó. Kár.

A dögös megjelenés egy közép(és orr-)motoros szuperautót takar, hiszen az ülések mögé az 1.6 THP benzinmotort építették, ami a hátsó kerekeket hajtja, elöl meg egy elektromotor valósítja meg az összkerékhajtást. Hivatalos teljesítményadatok még nincsenek, de a jól értesült források szerint a benzinmotor 256 lóerős, az elektromotor meg 120 lóerős, a rendszerteljesítmény 376 lóerő. Nem rossz.

Ahogy azt minden hibrid autótól megszokhattuk, a Peugeot Onyx Concept is kicselezi a hivatalos átlagfogyasztás-mérést, a laboratóriumi vizsgálat során 4 l/100 km-es értéket tud az autó. Kár, hogy mindez csak elméleti, hiszen nem fogják gyártani az autót. Ellenben azon komolyan gondolkoznak  franciák, hogy az 508-as alapján készítenek majd egy kupét, amely hasonló teljesítményű hibrid hajtást kap majd. Párizs után okosabbak leszünk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!