Nem sokkal azt követően, hogy a sajtó felkapta a David Dopp esetét, máris sokasodnak a jelek, amik arra utalnak, hogy nem véletlen közlekedési balesetről van szó.

A helyzet ugyanis a következő: a 350 000 dollár értékű autó után a nyeretsnek jövedelemadótkell fizetnie, ami egy ilyen luxuscikknál durván 100 000 dollárt jelent. Ennyi pénze pedig egész egyszerűen nincs a hat gyermekes családapának, éves fizetése sem éri el ezt az összeget. Egyetlen lehetséges alternatíva számára tehát az autó eladása, azonban akkor is be kell fizetnie a jelentős összeget. Ha azonban teljesen összetört volna az autó, azaz totálkáros lett volna a balesetben, akkor a kártérítésként kapott 350 000 dollár után nem kellett volna adót fizetni, azaz 100 000 dollárral több maradt volna a családi kasszában. Egyelőre az itt leírtak csak feltételezések, de állítólag már a biztosítási díj kifizetéséért is meg kellett növelni a házon lévő jelzálogot, azaz nagy szüksége van minden egyes dollárra David Doppnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!